Real Consulting

Η Real Consulting Integration and Operation Συστήματα Πληροφορικής ΑΕ (RCIO) ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 190 υπαλλήλους με κάθετη τεχνογνωσία στον κλάδο. Η εταιρία έχει παρουσία στην Ελλάδα, Γερμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι.

Οι  πελάτες της ξεπερνούν τους 400 και προέρχονται από τον τομέα λιανικής, υπηρεσιών και δημόσιου τομέα. Μέτοχοι της εταιρίας είναι οι κ.κ. Νίκος Βαρδινογιάννης και Αναστάσιος Παπαργύρης.

Οι δραστηριότητες της Real Consulting συμπεριλαμβάνουν το σύνολο των υπηρεσιών που συνιστούν την έννοια της παροχής «ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής».

Ειδικότερα, αξιοποιώντας μία ευρεία υποδομή δεξιοτήτων, μεθοδολογιών και εμπειριών, οι δραστηριότητες που παρέχονται από την εταιρία εμπίπτουν κατά κύριο λόγο στις ακόλουθες ομάδες υπηρεσιών πληροφορικής:

 • α) Μελέτη, Σχεδίαση και Υλοποίηση.
 • β) Ανάπτυξη Εξειδικευμένων Εφαρμογών.
 • γ) Συμβουλευτική υποστήριξη.
 • δ) Διοίκηση Έργων.
 • ε) Τεχνική Υποστήριξη.
 • στ) Φιλοξενία Συστημάτων και Εφαρμογών.

Η Real Consulting εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων πληροφορικής, κατά κύριο λόγο, στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τηλεπικοινωνιών, των καταναλωτικών αγαθών, της υγείας, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της ενέργειας, καθώς και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Στην Real Consulting ανήκε το λογισμικό INCADEA, μια πολυεθνική ERP πλατφόρμα λογισμικού για  αυτοκινητοβιομηχανίες. Στο διάστημα της ιδιοκτησίας η INCADEA εγκαθιδρύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνοντας τα έσοδα από 10Μ€ σε 70Μ€, το προσωπικό από 67 σε 650, ενώ άλλαξε η παρουσία της INCADEA σε μια περισσότερο επιθετική “go-to-market” προσέγγιση μέσα από ένα δίκτυο 12 θυγατρικών εταιριών παγκοσμίως. Οι χρήστες της πλατφόρμας αυξήθηκαν από 3.700 σε 75.000.

To 2015 η Real Consulting ξεκίνησε την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας λογισμικού πάλι για την αυτοκινητοβιομηχανία, το OneDealer. Το όραμα του OneDealer είναι  «ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πελατών, παρέχοντας σε αυτούς μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ψηφιακής παρουσίας, διαχείρισης και συνεργασίας». Το OneDealer, αξιοποιεί σήμερα μια ομάδα 60  εμπειρογνωμόνων από των χώρο του αυτοκινήτου και εστιάζει στην:

 1. Ψηφιακή Μεταμόρφωση διαδικασιών CRM και χονδρικής/λιανικής διακίνησης αυτοκινήτων στα παγκόσμια πρότυπα.
 2. Δημιουργία cloud based web λύσεων βασισμένη σε υποδομή SAP Business One και στην in-memory βάση δεδομένων SAP HANA.
 3. Καινοτομία διότι το OneDealer στηρίζεται και υλοποιεί χαρακτηριστικά όπως:
  1. Τη δημιουργία οικοσυστήματος αρθρωτών modules που επιτρέπουν στους εμπόρους να μετακινούνται με μεγάλη ευκολία από τις παραδοσιακές διαδικασίες στην ψηφιακή εποχή (πλήρη ψηφιακή παρουσία, ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας & αλληλεπίδρασης με πελάτες και συνεργάτες)
  2. Τη δημιουργία ανάλογων ροών εργασίας προς τους πελάτες με αρθρωτά βήματα (π.χ. στην αγορά ή συντήρηση του οχήματός τους ανάλογα με τις προτεραιότητες τους, τον διαθέσιμο χρόνο και τη διαθεσιμότητα των υποδομών) .
 • Αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (όπως αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, αξιολόγηση τιμών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βελτιστοποίηση προτάσεων πωλήσεων βασισμένη σε machine learning κλπ)
 1. Απλοποίηση της χρήσης για συγκεκριμένους ρόλους και / ή επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένη σε αναλυτικά μοντέλα πρόσβασης και εξελιγμένο User eXperience.

Μετά από τη μακρόχρονη συνεργασία της Real Consulting με κατασκευαστές, διανομείς αλλά και entrepreneurs του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας, το OneDealer σήμερα παρέχει εκτεταμένες υπηρεσίες B2B και B2C με παγκόσμια εμβέλεια. Συγκεκριμένα εφαρμόζονται state-of-the-art τεχνολογίες που υλοποιούνται σε cloud based περιβάλλοντα για κατασκευαστές όπως VAG Group, Daimler, Hyundai κ.α. αλλά και εισαγωγείς οχημάτων σε πολλές χώρες.

Στην πλατφόρμα του OneDealer υλοποιούνται τα επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία σχετίζονται με:

 1. Υιοθέτηση και διαχείριση νέων μορφών mobility.
 2. Υπηρεσίες connected cars (ΙΟΤ, big data, analytics).
 3. Fleet Management και εξαγωγή κρίσιμων πληροφοριών από το στόλο οχημάτων, σημαντικότερη από τις οποίες παραμένει ο χαρακτηρισμός της οδηγικής συμπεριφοράς των οδηγών αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες Cloud, AI, Big Data, Analytics.
 4. Υπηρεσίες διαμοιρασμού ή κοινής χρήσης οχημάτων (Car Sharing) με ευρύτερο στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων end-to-end περιβαλλόντων Mobility-as-a-Service.
 5. Ρεαλιστικές εφαρμογές σε υπάρχουσες και επερχόμενες μορφές ηλεκτροκίνησης (e-mobility).

Μέσω κεντρικής διαχείρισης μπορεί να γίνει πλήρης επίβλεψη του στόλου ενώ μέσω της πλατφόρμας OneDealer γίνεται και η “λογιστικής φύσης” διαχείριση του στόλου (χρεώσεις, διαθεσιμότητα, ένταξη/απόσυρση, συντήρηση κλπ) καθώς και business διαχείριση (fencing, messaging κλπ) . Με χρήση advanced analytics γίνεται και η σχετική βελτιστοποίηση του συστήματος και στηρίζονται οι επιχειρηματικές αποφάσεις (decision support).

Λόγω της σημαντικής εξάπλωσης χρήσης της sales και after sales πλατφόρμας OneDealer με σημαντικό πελατολόγιο σε Ευρώπη (Ρωσία, Γερμανία, Ανατολική Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο), Εγγύς Ανατολή,  Αμερική (Λατινική Αμερική, Ηνωμένες Πολιτείες), αλλά και Ωκεανία, η εταιρεία προσβλέπει σε αυξανόμενη χρήση των σχετικών συστημάτων Mobility-as-a-Service λόγω της συνάφειας των σχετικών έργων.

Ενδεικτικά κάποιες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίες έχουν εμπιστευθεί  την πλατφόρμα του OneDealer:

Ελληνικά