Συμμετέχοντες Φορείς

Oι Εταίροι

αρχείο λήψης

Η Real Consulting ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων πληροφορικής, στους τομείς της βιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τηλεπικοινωνιών, των καταναλωτικών αγαθών, της υγείας, και πολλών άλλων.

Το OneDealer ξεκίνησε το 2015 να αναπτύσσεται από την Real Consulting ως μια νέα πλατφόρμα λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο τον “Ψηφιακό Μετασχηματισμό των πελατών, παρέχοντάς τους μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ψηφιακής παρουσίας, διαχείρισης και συνεργασίας”. Σήμερα το OneDealer, αξιοποιεί μια ομάδα εξήντα εμπειρογνωμόνων από των χώρο του αυτοκινήτου και παρέχει εκτεταμένες υπηρεσίες B2B και B2C με παγκόσμια εμβέλεια. Τα επιπλέον χαρακτηριστικά που υλοποιούνται από την πλατφόρμα του OneDealer σχετίζονται με την διαχείριση νέων μορφών mobility, υπηρεσίες connected cars, Fleet Management, υπηρεσίες Car Sharing αλλά και ρεαλιστικές εφαρμογές σε υπάρχουσες και μελλοντικές μορφές ηλεκτροκίνησης.

To EKETA είναι από τα σημαντικά ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και είναι ένα από τους είκοσι κορυφαίους ερευνητικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσέλκυση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα. Στο έργο συμμετέχει με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) που ασχολείται με τον σχεδιασμό, μελέτη, διαχείριση, και λειτουργία συστημάτων μεταφορών από την πλευρά των υποδομών, δικτύων, κυκλοφορίας και μεταφορικού έργου.

Μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των υποδομών του ΕΚΕΤΑ – ΙΜΕΤ θα χρησιμοποιηθούν στο έργο ERICA, όπως για παράδειγμα: οι υποδομές Internet of Things, ανιχνευτές Bluetooth, μετρητές κυκλοφορίας, οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων, το κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας του ΕΚΕΤΑ, και προηγμένα εργαλεία όπως ο πίνακας ελέγχου κινητικότητας, η πλατφόρμα κινητικότητας EasyTrip που ενημερώνει τους χρήστες για τις υπάρχουσες επιλογές στη μετακίνησή τους, και υποδομές για επεξεργασία, ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η AVIS από το 1946 αποτελεί παγκόσμια δύναμη στην ενοικίαση αυτοκινήτου. Κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται από το 1960 και υπογράφει με το “We try Harder” αναπτύσσοντας υψηλού επιπέδου ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες και προσπαθεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες, προσφέροντας νέα, ευέλικτα προϊόντα και μοναδικές εμπειρίες αυτοκίνησης.

Η Avis μέσω του έργου ERICA, θα αναπτύξει πρώτη στην Ελλάδα, υπηρεσίες Car-sharing ηλεκτρικών οχημάτων και θα αποκτήσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σαν πρώτη επιλογή για την ανάπτυξη υπηρεσιών Car-sharing επιλέχθηκε η Κέρκυρα, όπου η Avis έχει παρουσία με δυο υποκαταστήματα από το 2002. Τα ερευνητικά αποτελέσματα και οι στόχοι του έργου ERICA αποτελούν συνιστώσες του στρατηγικού σχεδιασμού της AVIS και η εταιρία υπολογίζει με την ανάπτυξη των καινοτόμων υπηρεσιών που θα ολοκληρωθούν ως ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα του έργου, σε μια σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Ελληνικά